• dobrovoľne a s láskou
          • dobrovoľne a s láskou

            17. 5. 2024

            Osobné  poďakovanie  chlapcom Jakubovi Zahurákovi a Sebastiánovi Maťuťovi zo Strednej odbornej školy gastronómie a služieb, Sídlisko duklianskych hrdinov 3, Prešov, za realizáciu kresieb na tému morský svet v priestoroch našej novootvorenej pediatrickej ambulancie. Chlapci využili kombináciu techník graffiti art doplnenú klasickým štetcom. Sme pevne presvedčení, že sa ich kresby budú našim malým pacientom veľmi páčiť.

            Veľká vďaka patrí aj pani riaditeľke Strednej odbornej školy gastronómie a služieb, PaedDr. Andrei Klačekovej, triednej učiteľke Mgr. Zuzane Girašekovej  a Mgr. Janke Turzovej za sprostredkovanie tejto milej a príjemnej spolupráce .

            Vidieť, že do toho čo robia, vkladajú veľkú energiu, entuziazmus a svoju dušu.

            ... takéto poďakovanie dostala naša škola, naši šikovní chalani, priamo od Fakultnej nemocnice J. A. Reimana Prešov - námestníčky pre ošetrovateľstvo PhDr. Jany Jurašekovej, MBA, MPH, vedúcej  sestry oddelenia pediatrie Mgr. Moniky Dubeckej 

            krásna spolupráca ... ďakujeme

            JTurzová

            fotoalbum 

        • Pohybom k zdraviu
          • Pohybom k zdraviu

            17. 5. 2024

            Medzinárodný deň "Pohybom k zdraviu" bol vynikajúcou príležitosťou osláviť krásy našej prírody v najväčšom národnom parku Slovenska. Skupina žiakov a učiteľov sa v piatok 10. mája vydala na túru k nádhernému Popradskému plesu s cieľom podporiť zdravý životný štýl a aktívny pohyb, ktorý nám čím ďalej viac chýba. Balzam nielen pre telo ale najmä pre dušu, bolo to, čo sme celou cestou vnímali. Deň plný zábavy, pohybu, nových zážitkov a spoločných chvíľ sme si užili naplno. Dobili sme baterky a vyčistili myseľ. Veríme, že čoskoro zas a v plnom nasadení sa vidíme na turistickom chodníku.

            Mgr. Miriama Bednáriková

            album Pohybom k zdraviu.

        • Svet podľa Hany
          • Svet podľa Hany

            16. 5. 2024

            V piatok 3. mája sme mali jedinečnú možnosť zoznámiť sa s výnimočnou filozofkou, novinárkou a politologičkou Hannou  Arendtovou. Áno, vieme, že je to už takmer 50 rokov, čo náš svet opustila, ale divadlu Viola sa podarilo niečo unikátne - vytvorili predstavenie “Svet podľa Hany”, ktoré v nás dokázalo vyvolať pocit, že sme Hannu Arendtovú aspoň trošičku poznali.

            Herečky Ela Lehotská a Jana Jenčová odviedli skvelú prácu v prezentácii Arendtovej príbehu. Nápadité využitie oblečenia na sprítomnenie ďalších postáv, ale aj využitie autentických historických nahrávok a hudby vytvorili jedinečnú atmosféru, ktorá nás vtiahla aspoň na chvíľu do vtedajšieho sveta. 

            Po predstavení sme sa v spoločnej diskusii zamýšľali nad tým, ako Arendtová vnímala svet okolo seba a aký vplyv mala na spoločnosť. Jej myšlienky o moci, slobode a morálke nás inšpirovali na hlbšie premýšľanie o tom, ako môžeme ovplyvniť svet okolo nás svojimi činmi a slovami. A asi už navždy si zapamätáme slová, ktoré zazneli počas predstavenia niekoľkokrát: “slepá poslušnosť nie je cnosť”.

            III.B

        • Mladý Digitálny Európan 2024
          • Mladý Digitálny Európan 2024

            16. 5. 2024

            Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku v spolupráci s Národným inštitútom vzdelávania a mládeže a Žilinskou univerzitou v Žiline organizovalo vedomostnú súťaž pod názvom  Mladý Digitálny Európan 2024. Školské kolá prebehli online na všetkých školách súčasne v stredu 15. mája 2024 o 10.50. Za našu školu súťažili žiaci III.A a III.B triedy. 30 otázok testu bolo zameraných na históriu a súčasnosť Európskej Únie. Najúspešnejší žiaci zo školského kola postúpia do národného kola, ktoré sa uskutoční dňa 12. júna 2024 na pôde Žilinskej univerzity. Držíme našim žiakom palce!

            Ing. Zuzana Sarnecká

            album Mladý Digitálny Európan.